Subvencionisanje zapošljavanja u Novom Knjaževcu

Bez autora
Jun 02 2011

U Fabrici za proizvodnju čarapa “8. mart” u Novom Kneževcu danas je potpisan ugovor o subvencionisanju zapošljavanja novih 153 radnika. Ugovor su potpisali je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i predsednica Upravnog odbora fabrike Nađe Arslanagić. Za zapošljavanje preko 150 radnika izdvojeno je 20 miliona dinara, kako bi opština Novi Kneževac, koja spada u red nerazvijenih, danas imala manje od 1000 nezaposlenih lica. Osim ovoga, važno je što su se u Fabrici “8. mart” zaposlile uglavnom žene, koje bi se teško zaposlile na tržištu rada. Pokrajinska vlada je preko Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova u poslednje dve godine zaposlila preko 19.600 ljudi. Ono što je od izuzetnog značaja je činjenica da je ova fabrika izvozno orijentisana, tako da je ulaganje u nju opravdano.

Subvencionisanje zapošljavanja u Novom KnjaževcuU Fabrici za proizvodnju čarapa “8. mart” u Novom Kneževcu danas je potpisan ugovor o subvencionisanju zapošljavanja novih 153 radnika.

Ugovor su potpisali je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i predsednica Upravnog odbora fabrike Nađe Arslanagić.

Za zapošljavanje preko 150 radnika izdvojeno je 20 miliona dinara, kako bi opština Novi Kneževac, koja spada u red  nerazvijenih, danas imala manje od 1000 nezaposlenih lica. Osim ovoga, važno je što su se u Fabrici “8.mart” zaposlile uglavnom žene, koje bi se teško zaposlile na tržištu rada. Pokrajinska vlada je preko Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova u poslednje dve godine zaposlila preko 19.600 ljudi.

Ono što je od izuzetnog značaja je činjenica da je ova fabrika izvozno orijentisana, tako da je ulaganje u nju opravdano. Fabrika ženskih čarapa “8. mart” je poznata i priznata kako u Srbiji, tako i izvan naših granica, a 99 posto proizvodnje ide na tržište Evropske unije, što je dokaz da su u potpunosti zadovoljeni standardi i kontrola kvaliteta ovih proizvoda.

Cilj ove fabrike je proširenje proizvodnje, jer danas fabrika na godišnjem nivou ostvaruje proizvodnju od 80 miliona jedinica. Pored fabrike u Novom Kneževcu i Subotici, gde je zaposleno 700 ljudi, u planu je da se proširi proizvodnja i na muške čarape, tako da sa izgradnjom novog pogona i uz podršku Vlade AP Vojvodine, mogu da postanu lideri u ovoj proizvodnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik